• Touzennoù fresk gant grilhed-traerzh

     

    Touzennoù fresk gant grilhed-traerzh

    Touzennoù fresk gant grilhed-traerzh

    4 Den –Prientiñ – 20 min – Poazhañ : 15 Min

    500 G Tagliatelle – 40 g gril-traezh poazh – 1 oeñs hignen – 1 chalotezenn – 30 g amanenn

    35 cl dienn tev – 2 loaiad vras a gognag – holen – pebr – kraoh muskadez rasklet

     

     

     

     

     

    Fardañ 

     

    Dilenn ar grilhed-traezh, ober daou pe dri gant pep hini diouzh ar vent anezho. Peliat ar c’hignen hag ar chalotez, miñsan ar c’hignen ha klemiñsat ar chalotez.

     

    Lakaat an amanenn da deuziñ en ur frinkell, lakaat ar c’hignen hag ar chalotez e-barzh e-pad 2 munut, ha lezel da boazhañ e-pas 3 munut. Dinaou ar c’hognag, flammañ, sallañ, pebrañ, lakaat ar c’hraoñ muskadez hag an dienn. Lezel da beurboazhañ e-pad 3 munut.

     

    Lakaat an toazennoù da boazhañ en dour berv sallet e-pad 3 munut. O dizourañ hag o lakaat e-barzh pevar asied don ha dinaou warno an hilienn gant grilhed traezh. Servijour kerkent.

     

    Ekipe all : ober a c’heller ivez gant chevr raz pe legestr.

    © Le Vaillant Martial 

     

     


     

     

     Touzennoù fresk gant grilhed-traerzh

    Pâtes fraîches aux langoustines 

    4 pers. Préparation 20 min – Cuisson : 15 min

    500 g de tagliatelles – 40 langoustines cuites – 1 gousse d’ail – 1 échalote – 30 g de beurre – 25 cl de crème fraîche épaisse – 2 cuil à soupe de cognac – sel – poivre – noix de muscade râpée.

     

    Réalisation 

    Décortiquez les langoustines, coupez-les en deux ou trois selon leur grosseur. Pelez l’ail et l’échalote, émincez-les finement.

     

    Faites fondre le beurre dans une sauteuse, faites revenir ail et échalote pendant 2 minutes, ajoutez les morceaux de langoustines, laissez cuire pendant 3 minutes, arrosez de cognac, flambez, salez, poivrez, saupoudrez d’un peu de noix de muscade râpée, arrosez de crème. Poursuivez la cuisson à feu doux pendant 3 minutes.

     

    Plongez les pâtes fraîches dans de l’eau bouillante salée, laissez cuire pendant 3 minutes. Égouttez les pâtes, répartissez-les dans 4 assiettes creuses, arrosez de sauce aux langoustines. Servez aussitôt.

     

    Variantes : cette recette se réalise avec des crevettes roses ou du homard.

     © Le Vaillant Martial 

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