• Spilhenn hoc’h gant kaol-fleur en amanenn

        Spilhenn hoc’h gant kaol-fleur en amanenn
        4 den, Prientiñ : 15 Min – Poazahñ : 45 Min
       1 Kg spilhenn hoch’j – 1 gaolenn-fleur – 250 g amanenn hantersall – 4 melen oi - ½ suraval – holen – pebr

     

    Fardañ

        Raktommañ ar forn da 180°C. Ledañ amanenn war ar c’hig, sallañ, pebrañ ha lakaat en ur gazenn.

        Lakaat da boazhañ er forn e-pas 1 eurvezh. Dinaou bep an amzer larjez ar c’hig warnañ da virout outatañ a grazañ.
     

    E-keit-se, diblushañ ha dispenn ar gaolenn-fleur. Gwalc’hiñ ar bokedoù. O foazhañ en dour bervsallet e-pad 20 munut. O dizourañ hag o mirout tomm.

        Fardan an hilienn : lakaat an amanenn da deuziñ en ur gastelodenn hag e voullaat o tispartiañ al laezh-glas zo houeshet et foñs hag an eon zo furnet war-c’horre)

    Lakaat ar melenoù vioù en ur gasteloden, ouzhpennañ div loaiad vraz a zour-tomm, trapañ gant nerzh en ur dourgib betek d’ar meskad spoumañ ha toueziañ ennañ an amanenn boullaet a-sil en ur zerc’hel da drapañ Ouzhpennañ chug sitroñs, pebrañ.

     

    Didroc’hañ tanav-ar c’hih rost, renkañ an tammoù war ur plad, en dro dezho ar bokedoù haol-fleur. Servijout an hilienn a gostez

    © Le Vaillant Martial

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     


    Filet de Porc et Chou-Fleur au beurre
        4 Personnes, Préparation : 15 Min – Cuisson 45 Minutes
        1 Kg de Porc dans le filet – 1 Chou-fleur – 250 g de beurre demi-sel – jaunes d’œufs – ½ Citron – Sel – Poivre

     

    Réalisation

    Préchauffez le four à 180° C. Tartinez le rôti de beurre, salez, poivrez-le et placez-le dans un plat à four.

     Laissez le cuire pendant 1 heure en arrosant de temps en temps le rôti pour qu’il ne dessèche pas.

     

    Pendant, ce temps, retirez les feuilles vertes du chou-fleur, sépares les en petits bouquets. Lavez-les. Faites cuire le chou-fleur à l’eau bouillante salée pendant 20 minutes. Égouttez-le et disposez-le dans un plat chaud.

     Préparez la sauce : faites fondre le reste du beurre dans une casserole, clarifiez-le (retirez le petit lait qui se forma au-dessus avec une petite cuillère)

     Mettez les jaunes d’œufs dans une casserole, ajoutez deux cuillerées à soupe d’eau chaude, fouettez énergiquement au bain-marie pour que le mélange mousse, puis incorporez le beurre fondu en filet sans cesser de fouetter. Ajouter un peu de jus de citron, poivrez.

     Réservez au chaud. Découpez le rôti en tranches fines, disposez-les dans un plat, entourez de de bouquets de chou-fleur, servez avec la sauce en saucière.

    © Le Vaillant Martial

     

     


    « Pipi Menou et les femmes volantesLes Îles Mythiques »

  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :


================================== 1- jssants.js (external javascript jsfile) ================================== ================================== 2- jssaints.js (external javascript jsfile) ================================== ================================== -3 sants.html (html file) ================================== JavaScript code/Saint's Day
Breton calendar - Saint's Day : 
...Calendrier français :