• Saladenn grikhed-traezh gant karamel dre sistr

    Saladenn grikhed-traezh gant karamel dre sistr

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Saladenn grikhed-traezh gant karamel dre sistr
    4 Den, Prientiñ – 20 min – Poazhañ : 15 mn
    16 gril traezh – 2 letuzenn – 40 g amanenn natersall
    1 loariad orarz a wineger sistr – holen glas – pebr milin

    Evit ar c’haramel : 100 g hastounadez – 10 cl sistr sec’h – 2 loriad vraz a zienn

    Fardañ
             Difluhañ, gwalc’hiñ ha sec’hañ al letuzenn, lakaat da virviñ, 2 litrad dour gant un dornad holen glas en ur chodenn. Lakaat ar grilhed-traezh da boazhañ etre 3 ha 5 munut diwar ma vero an dour a-nevez disouzh ment ar grilhed-traezh. O dizourañ, o lozel da glouarañ hag a dilenn.

             Diskenn ar gastounadez en ur gastelodenn ha lakaat da boazhañ betek tuej da veleniñ. Lemel diwar an tan ha dinaou ar sistr, meskañ hag ouzhpennañ an dienn.

             Lakaat an amenenn da deuziñ en ur balarenn, lakaat ennañ ar grilhed-traezh hag o astommañ war dan gorrek e-pas 3 munut. Dinaou warno-ar gwinêgr sistr hag ar c’haramel dre sistr.

             Renkañ al letuz war bevar asied, lakaat ar grilhed traezh gant o hilienn ha reiñ un dro vilin pebr war-c’horre.

     

     

     

     

    Salade de Langoustines au caramel de cidre
    4 Pers,  Préparation : 20 min – Cuisson : 15 min
    16 Langoustines – 1 laitue – 40 g de beurre demi-sel – 1 cuil à soupe de vinaigre de cidre – gris sel de mer- poivre du moulin

    Pour le caramel : 100 g de cassonade – 10 cl de cidre brut – 2 cuil à soupes de crème fraiche

    Réalisation
             Épluchez, lavez et essorez la laitue. Portez à ébullition 2 litres d’eau avec une poignée de gros sel de mer dans un faitout. Plongez les langoustines, laissez-les cuire pendant 3 à 5 Minutes après la reprise de l’ébullition selon la taille des langoustines. Égouttez-les, laissez-les tiédir. Décortiquez-les.

             Versez la cassonade dans une casserole, faites cuire jusqu’à la formation d’un carmel blond. Hors du feu, versez le cidre, mélanger bien, puis incorporez la crème.

             Faites fondre le beurre dans une poêle, ajoutez les langoustines, réchauffez-les à feu moyen pendant 3 minutes, arrosez de vinaigre de cidre et de caramel de cidre

             Disposez la laitue sur quatre assiettes, répartissez dessus les langoustines. Donnez un tour de moulin à poivre. Servez aussitôt.

    © Le Vaillant Martial

     

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