• Rae gant amanenn liv helvez

    Rae gant amanenn liv helvez 

    4 den. Prientiñ : 15 min – Poazhañ 1 h 15 min
    4 askell rae – 1 garotezenn – 1 ognonenn – 1 boked louzoù – 100 g amanenn
    2 cl gwinêgr flambozh – 4 loaid vihan a gaprez – holen – pebr

     

    Rae gant amanenn liv helvez

     

    Fardañ

    Peliat ar garotezenn hag an ognonenn, o lakaat en ur chaodenn gant tri litrad dour, holen, pebr hag ar boked louzoù. Lakaat da virviñ, lezel da boazhañ e-pad 1 eurvezh, lakaat ar pesk ha lezel da virvilhan e-pad 10 munut

    E-keit-se,lakaat an amanenn da deuziñ en ur gasttelodenn betek ma vo a-liv gant ar c’haroñ-helvezh. Lemel diwar an tan, ouzhpennañ ar gwinêgr gant evezh evit parraat ouzh ar strinkadoù. Ouzhpennañ ar c’haprez.

    Dizourañ an eskell raeed, o lakaad war an asiedoù, dinaou war-c’horre an amanenn gant haprez. Servijout diouzhtu gant avaloù-douar poazhet er vurezh.


     

     

    Raie au beurre noisette 

    4 pers. Préparation : 15 min – Cuisson 1 h 15 min
    4 ailes de raie pelées – 1 carotte – 1 oignon – 1 bouquet garni – 100 g de beurre – 2 cl de vinaigre de framboise – 4 cuil à café de câpres – sel – poivre

     

    Réalisation 

     Pelez la carotte et l’oignon, mettez-les dans un faitout, ajoutez trois litres d’eau, du sel et du poivre ainsi que le bouquet garni. Portez à ébullition, laissez cuire pendant une heure puis plongez le poisson et laissez cuire à petits frémissements, pendant 10 minutes.

     Pendant ce temps, faites fondre le beurre dans une casserole, jusqu’à ce qu’il prenne une couleur noisette. Retirez du feu et versez le vinaigre avec précaution pour éviter les éclaboussures. Ajoutez les câpres.

     Égouttez  les ailes de raie, disposez-les sur une assiette et arrosez de beure aux câpres. Servez immédiatement avec des pommes vapeurs

    © Le Vaillant Martial

     

     

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