• Poadad boultouz ha grilhed-traezh

    Poadad boultouz ha grilhed-traezh

    Poadad boultouz ha grilhed-traezh


     

    4 den. Prientiñ : 20 min – Poazhañ : 45 min

    12 grilh-traezh – 1 L kg lost boultouz troc’het a dammoù – 4 c’harotezenn – 4 iroinenn – 4 fourenn – 50 cl bouilhoñs legumaj – holen Gwerann – pebr milin

     

    Fardañ

    Peliat ar c’harotez hag an irvin, o zroc’hañ e bizhieri-goù tev. Naetaat ar pour, ober ganto darnoù kement hag bizhérigoù. Lakaat al legumaj da boazhañ en dour berv e-pad 30 munut hag o dizourañ. Lakaat an hanter euz an eoul da dommañ en ur frinkell ha lakaat an tammoù boultouz da resediñ ennañ e-pad 5 munut war dan kreñv.

    Lakaat al legumaj, ar boultouz en ur gazenn, dinaou warno ar bouilhoñs legumaj ha lakaat da boazhañ er forn e-pad 15 munut. E-keit-se-lakaat ar grilhed traezh da boazhañ gant an eoul a chom e-pad 3 munut.

    Dasparzhañ ar podad boultouz hag ar grilhed e peder c’hokellen hiniennel ha servijout diouzhtu gant holen Gwerann ha pebre milin.

     

    Hon ali : gwelloch eo kaout  grilhet-traezh bev evit ar rekipe-se.


     Pot-au-feu de lotte et de langoustines

    Poadad boultouz ha grilhed-traezh


     

    4 Perso. Préparation : 20 min – Cuisson 45 min.

    12 langoustines – 1 kg de queue de lotte coupée en dés – 4 carottes – 4 navets – 4 cuil à soupe d’huile 50 cl de bouillon de légumes – sel de Guérande, poivre du moulin

    Réalisation 

    Pelez les carottes et les navets, coupez-les en gros bâtonnets. Nettoyez, détaillez en tronçons de même taille. Faites cuire les légumes dans de l’eau bouillante salée pendant 30 minutes, égouttez-les. Faites chauffer la moitié de l’huile dans une sauteuse, faites revenir les dés de lotte pendant 5 minutes à feu vif.

    Déposez les légumes, les dés de lotte dans un plat à four, arrosez de bouillon de légumes et faites cuire au four pendant 15 minutes. Pendant ce temps, faites cuire les langoustines dans le reste d’huile pendant 3 minutes.

    Répartissez le pot-au-feu de lotte et les langoustines dans quatre cocottes individuelles. Servez aussitôt avec du sel de Guérande et du poivre du moulin.

     

    Notre conseil : les langoustines sont recommandées pour cette recette

    © Le Vaillant Martial

     

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