• Krampouezh gant gwedegennoù hag avaloù flammet

    Krampouezh gant gwadegennoù hag avaloù flammet
    4 Den, Prientiñ : 25 min – Paouez : 1 H – Poazhan : 5 Min + 30 Min
    Evit ar farz : 330 g bleud ed-du – 1 oi – 20 g amannen – helen
    Evit ar gwarnisadur – 4 lodenn gwadegenn – 4 aval renetez – 40 g amanenn hantersall – 4 cl Lambig

    Fardañ

    Fardañ ar c’hrampouezh

    Peliat an avaloù, o displusañ hag o groc’hañ tanao. Pikañ ar gwadegennoù evit mirout outo a darzhañ en ur boarzhañ. O grilhañ hep druzoni en ur balarenn gwisk dispegus e-pad ur 15 min bennak. Lakaat an amanenn da deuziñ en ur frinkell, lakaat an avaloù enni, lakaat da boazhañ er forn etre e-pad 15 munut ouzh omeshañ gant eoezh. Diskenn al lambig warno ha tanañ. Astommañ ar c’harmpouezh en ur balarenn gant ur ivinad amanenn. Lakaat ur wadegenn war bep hini anezho, un nebeud tammoù avaloù gant ur banne chug poazhañ, plegañ ar grampoezhenn ha servijout diouzhtu.

     

     

    Krampouezh gant gwedegennoù hag avaloù flammet


     

     

    Galettes au boudin noir, pommes flambées

    4 pers. Préparation : 25 min - Repos : 1 H – Cuisson : 5 Min par crêpe = 30 Min pour ka garniture
    Pâte : 300 g de blé noir = 1 œuf – 20 g de beurre – sel
    Garniture : 4 parts de boudin noir – 4 pommes reinettes – 10 g de beurre demi-sel – 4 cl de Calvados.

    Réalisation

    Préparez les galettes

    Pelez les pommes, épépinez-les, coupez-les en fines lamelles. Piquez le boudin de coups de fourchette afin qu’il n’éclate pas à la cuisson. Faites griller le boudin noir à sec dans une poêle à revêtement antiadhésif pendant 15 minutes environ. Faites fondre le beurre dans une sauteuse, mettez les pommes, faites-les cuire à feu moyen en les retournant délicatement pendant 15 minutes, arrosez-les de Calvados et flambez.

    Réchauffez les galettes dans une poêle avec une noisette de beurre. Disposez dessus une part de boudin, quelques lamelles de pomme avec leur jus de cuisson, repliez la galette, servez immédiatement.  

    © Le Vaillant Martial

     

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