• Kalipez giz Breizh

    Kalipez giz Breizh


     

    Kalipez giz Breizh

    4 Den. Prietiñ : 10 min -  Poazhañ : 15 min

    12 pe 16 bouedenn galipez – 4 chalotezenn – 2 loaiad vraz a baladur – 6 perisihlenn – 8 cl gwinn gwenn sec’h – 60 g amanenn hantersall – holen – pebr

     

    Fardañ 

     Pelita ar chalotez, o minsañ gant an delioù perisilh. Lakaat amanenn da deuziñ en ur balarenn, ober d’an haceiz poazhañ war-dro 5 munut, sallañ, pebrañ, dinaou ar gwin gwenn war-c’horre ha lakaat da beur-goazhañ war dan kreño. Mirout a-gostez.

     Raktommañ ar forn da 210°C. Sechañ ar bouedennoù kalipez gant paper splu. Lakaat amanenn er balarenn, ha poazhañ ar bouedennoù e-pad 2 vunut o cheñch tu dezho.

     O disparitañ, e-barzh pevar fapelod, lakaat warno an hacheiz chalotez ha perisihl, skuilañ ar paladur war c’horre ha tammoù bihan a amanenn.

      Lakaat er forn, da rouzañ e-pad 10 munut. Servijout diouzhtu.

     

    Kalipez giz Breizh


     

     

    Saint-Jacques à la Bretonne

    4 pers. Préparation 10 min – Cuisson : 15 Min

    12 à 16 noix de Saint-Jacques – 4 échalotes – 2 cuil à soupe de chapelure – 6 branches de persil – 8 cl de vin blanc – 60 g de beurre demi-sel - sel – poivre.

     

    Réalisation 

    Pelez les échalotes, hachez-les avec les feuilles de persil. Faites fondre une noix de beurre dans une poêle, faites revenir ce hachis pendant 5 minutes environ, salez poivrez, arrosez de vin blanc et prolongez la cuisson à feu vif pour que le vin s’évapore. Réservez.

     Préchauffez le four à 210 °C. Épongez les noix de Saint-Jacques dans un papier absorbant. Mettez une noix de beurre dans la poêle, faites cuire les noix pendant 2 minutes en les retournant souvent.

     Répartissez-les dans quatre cassolettes, versez dessus le hachis d’échalotes et de persil avec la sauce, saupoudrez de chapelure, parsemez de petits morceaux de beurre.

     Mettez les cassolettes au four, laissez dorer pendant 10 minutes. Servez aussitôt.

     

    © Le Vaillant Martial

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